Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir
11.09.2024
19
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir.” ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kırım Platformu Zirvesi’ne video mesajı

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Bu seneki zirve, Kırım Tatar halkının sürgününün 80. yıldönümüne denk geliyor. Ana vatanlarından zorla çıkarılan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın maruz kaldıkları trajedinin acısı 80 yıldır dinmemiş, yaraları kapanmamıştır. Türkiye’nin ilk günden beri karşı çıktığı ve tanımadığı Kırım’ın ilhakı, yaşanan acıları daha da derinleştirmiştir. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve bağımsızlığına verdiğimiz destek bakidir. Kırım’ın Ukrayna’ya iadesi, uluslararası hukukun bir gereğidir. Kırım’ın yerli halklarından olan Kırım Tatar Türkü soydaşlarımızın güvenliğinin ve esenliğinin temini de dış politikamızın öncelikleri arasında yer alıyor. Savaşın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve bağımsızlığı temelinde, adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi samimi temennimizdir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber