CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ’dan eğitim tepkisi: “Umut vermiyor”

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ’dan eğitim tepkisi: “Umut vermiyor”
03 Eylül 2024 16:00
A+
A-

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, 9 Eylül’de yeni eğitim-öğretim döneminin büyük sorunlarla başlayacağını belirterek, “Okullarımız çocuklarımız için güvenli ve sağlıklı yerler olmanın çok uzağındadır “dedi.

CHP Samsun İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda, CHP Milletvekili Murat Çan, İl Başkanı Mehmet Özdağ,  İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar, Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan ve partililerin katılımı ile yeni eğitim-öğretim dönemi ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.
2 Eylül’de birinci sınıfların okula başladığını, 9 Eylül’de eğitim-öğretim döneminin başlayacağını hatırlatan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, “Hızla sonlarına yaklaştığımız 22 yıllık AK Parti’nin mutlak iktidarı döneminde milli eğitim sistemimiz çökme noktasına gelmiştir ve bu haliyle ülkemizin geleceğine ve çocuklarımıza dair hiçbir umut vermemektedir “dedi.

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim dönemine başlandığını anımsatan CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, partisinin yürütmeyi durdurma dava açtığını açıkladı. Eğitim-öğretimde yaşanan sorunları gündeme taşıyan CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ,  “Öğretmenlerimiz bir yandan AK Parti iktidarının eğitimde yarattığı tahribatla mücadele etmeye çalışırken, bir yandan da Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) adıyla kendi haklarına karşı yapılan bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır. Teklif öğretmenlik mesleğini düzenlemek bir yana yalnızca atama bekleyen öğretmenleri elemek için hazırlanmıştır. Öğretmenlik mesleği kanunu geçtiğimiz dönem meclise sunulmuş partimizin milletvekillerinin başarılı muhalefeti sonucunda görüşmeler Ekim ayına ertelenmiştir. Üstelik bu yıl okullarımız öğretmen ataması yapılmadan açılıyor. Öğretmen açığı olan okullarda ücretli öğretmenlik adı altında emek sömürüsüyle bu açık kapatılmaya çalışılmaktadır.

Öğrenciler gelir seviyesine göre ayrıştırılmış; yoksul öğrenciler Meslek Liselerine ya da İmam Hatip Okullarına, orta gelir düzeyinde olanlar Anadolu Liselerine, gelir düzeyi göreceli olarak yüksek olanlar da özel okullara mecbur bırakılmaktadır. Devlet okullarının Fen Liselerinde 11. ve 12. Sınıflarında öğrenci yok denecek kadar azdır. Kısacası eğitimde fırsat eşitliği tamamen yok edilmiştir “ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ şöyle devam etti, “Mesleki ve teknik eğitimin itibarı zedelenmiş, eğitimin niteliği düşürülmüştür. Bu okulları sosyoekonomik olarak da dezavantajlı kesimlerden gelen akademik başarısı düşük öğrenciler tercih etmektedir. ‘4 gün iş 1 gün okula’ diye yoksul ailelerin çocuklarına tek alternatif haline getirilen Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) çocuklarımızın devlet eliyle ucuz ve güvencesiz işgücü olarak kullanıldığı, çocuklarımızın yaralandığı veya öldüğü bir projeye dönüşmüştür. İşçi Sağlığı İş Güvenliği Meclisi verilerine göre, 2024 yılının ilk 7 ayında MESEM programı kapsamında 9 çocuğumuz iş cinayetlerinde hayatını kaybetmiştir. Öğretmen, öğrenci ve geçim savaşı veren velilerimizin durumu böyle iken okullarımızın durumu da ne yazık ki içler acısıdır. 22 yıllık AK Parti İktidarı, derin yoksulluk ağına düşürdüğü çocuklarımıza okullarımızda bir öğün yemek veremediği gibi bir bardak temiz içme suyu bile sağlayamamaktadır. Okullarımız çocuklarımız için güvenli ve sağlıklı yerler olmanın çok uzağındadır. Kamusal, parasız ve eşit eğitim bitirilmiş, devlet okulları ailelerden alınan katkı payları ile ayakta kalmaya çalışan özel okullara dönüşmüştür” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.