Vali Kaymak 18. Geleneksel Vefa ve Kardeşlik Samsun Buluşmasına katıldı

Vali Kaymak 18. Geleneksel Vefa ve Kardeşlik Samsun Buluşmasına katıldı
21.07.2018
A+
A-

Vali Osman Kaymak ve 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman 21.07.2018 Cumartesi günü saat 10.30’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen, ERUNİM (Erzurum Üniversitesi Mezunları) MTTB (Milli Türk Talebe Birliği) Camiası Derneği 18. Geleneksel Vefa ve Kardeşlik Samsun Buluşmasına katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen ERUNİM (Erzurum Üniversitesi Mezunları) MTTB (Milli Türk Talebe Birliği) Camiası Derneği 18. Geleneksel Vefa ve Kardeşlik Samsun Buluşması Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti, Platform Başkanı 20,21,22. Dönem Samsun Milletvekili Muza Uzunkaya ve Erunim MTTB Camiası Derneği Başkanı Salih Akverdi’nin açılış konuşması ile başladı. Ardından MTTB tanıtım slaytı ve Samsun tanıtım filmi izlendi.

Tanıtım filminin ardından konuşan bir önceki dönem Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise başörtüsü konusuna değindi. “Bir dönem başörtüsünün ülkede yasaklandığını hatırlatan Akdağ, “O dönemde hanım kardeşlerimiz çok sıkıntılar çekti. Okullara başörtüleriyle gidemediler, tehditler aldılar. Biz bu dönemleri yaşadık, gördük. Bunları aşmak için gayret eden insanlar ve dava sahipleri, bizim ile birlikte sığınacak bir çatı buldu ve Türkiye’nin bütün çehresi değişmeye başladı. Ondan sonra biz bu ülkede baskı ve zulüm görmeden yaşamaya başladık. Cenab-ı Hakk’ın bize verdiği bu nimetin kıymetini bilirsek bu nimetin artacağını düşünüyorum.”diye konuştu.

Konferansta konuşan 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek, “Çankaya’da bir uçak geçti ve camlar sarsıldı. O an televizyonu açtım ve tanklar köprüdeydi. Ben darbe beklemiyordum. Çünkü Türkiye’nin idaresine askeri güç 3 defa geldi, yürütemeyeceğini anladı. Ama bir tane hain kişi, aslında o bir piyon tabi. 160 ülkede okul açacak ve idarecilik yapacak, o ülkeler buna müsaade edecek, bankası olacak bu mümkün değil. 1 kişi değil bu işin arkasında olan. O bu toprağın insanı değil. Bu inancın insanı değil. Kaç kişi o yüzden perişan oldu. Bu temizlenecek ayıklanacak tabii ki. Tabandaki masum olan insanlar ayıklanacak. Ben darbe girişimini öğrendiğimde bana özel korumam iyi niyetle ‘size bir şey olmasın sizi saklayalım’ dediler. Bir kaide var. Kaptanlar gemiyi terk etmezler. Kim terk eder? Fareler. Ben fare değilim. Aldım abdestimi ve doğru Meclis’e gittim. Öleceksek şehit olacağız. Şehitlik duygusu çok mühim. Biz o şekilde meydanlarda olduk. Cumhurbaşkanımızın gelip İstanbul’da milletimizin başına geçmesi müthiş bir duyguydu. Cenab-ı Allah bir daha böyle bir şey göstermesin inşallah.

Bu 26’ncı dönemin bir güzel faaliyeti de anayasa değişimi oldu. Bir önceki çalışmalarda 25 ay süren anayasa çalışmaları oluyordu. Bu anayasa değişikliğinde zaten belli değil mi? Dünya anayasanın değişmesini istemiyordu. O yüzden değişmesi gerekiyordu. Çok güzel oldu inşallah. Bunun yansımasını da göreceğiz. Şimdi Türkiye’nin başında bir devlet başkanı var. Herkesin saygı duyduğu ve duyması gerektiği. Artık yakında buralara da bir resmi asılacak. Dairelerde bu olmalı. Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri asılmalı. O milletin seçtiği devlet başkanıdır. Güzel şeyler oldu ve güzel şeyler olacak inşallah.”şeklinde konuştu.

Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Ben bu toplantıda bir vefayı görüyorum. Sizler aynı üniversiteden mezun olan insanlar aynı davaya inanan insanlar bir araya gelerek o günleri ve ülke meselelerini konuşup tartışıyorsunuz. Bu yüzden bu toplantının Samsun’da olması çok anlamlı. Aynı davaya inanan insanların bir arada olmaları çok anlamlı. Bu gençlik gerçekten ülkemizin geleceğine yön veren insanlar. İşte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve 26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman bunlardan biri. Bu davanın, bu yolun doğruluğu ortada. Ülkemizin ve İslam aleminin geleceği için doğru tespitler yapıp, nerde yanlışlar var onları görmemiz lazım.

Ben bir yıldır Samsun Valisiyim. Samsun’dan biraz bahsetmek istiyorum. Samsun gerçekten bir ilkadım kenti. Kurtuluş Savaşına giden yolda ilk meşalenin yakıldığı bir kent. Bütün yoların Kara, Deniz, Hava ve Demir yollarının buluştuğu bir kent. Ticaret, turizm ve sağlık merkezi. Samsun bir tarım kenti. Ülkemizi besleyen Bafra ve Çarşamba ovalarıyla bir tarım kenti. Hayvancılıkta ve balıkçılıkta önemli bir kent. Ama bunların ötesinde Samsunlular vatan ve millet duygusu çok yüksek olan insanlar. Kurtuluş Savaşına önderlik yapmaları nedeniyle de bu ilden kolay kolay vatan haini çıkmaz. O yönüyle vatansever insanların olduğu bir kenttesiniz.

Ülkemizin daima birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Dış güçlere karşı birlikte olmak durumundayız. Herkes bizi bölmek ve parçalamak istiyor. O anlamda birlik ve beraberliği sağlayalım derken, doğruyu arayalım derken bizi ayrıştıran bir birimizi dışlayan tavırlardan uzak durmamız lazım. İslam’ın temel hükümlerini kabulü etmiş, ülkenin birliğinden ve beraberliğinden yana olan, ülkeyi başkalarına satmayacak kişileri de dışlamamamız lazım. Şunu diyoruz, Fetö gibi maşaların dışardaki odaklarına vereceğimiz en güzel cevap birlik ve beraberliğimizdir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İnşallah bu toplantılar bütün insanlara yol gösteren, ülkede birlik ve beraberliği sağlayan toplantılara vesile olur diyorum. Samsun’a hoş geldiniz diyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edildi.

Programa ayrıca, TBMM İç İşleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Metin Gündoğdu, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 22. ve 23. Dönem Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, 23. Dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, 20.ve 22. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Pof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Kayseri Erciyes Üniversitesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Erzurum Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Şerafettin Gölcük ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber