Çağlayan Şelalelerine etkinlik düzenlendi

Çağlayan Şelalelerine etkinlik düzenlendi
20.07.2018
A+
A-

Salıpazarı İlçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Koşabiliyorken Koş” projesi kapsamında Çağlayan Şelalelerine yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, Eşi Bölge İdare Hakimi Serkan Günaydın, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Akçay, ilçe Emniyet Amiri İbrahim Özden, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Ahmet Güral Karayılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş,Belediye Meclis Üyesi Halit Çelebi, Turizm ve Tanıtım Dernek Başkanı Ertan Özcan, Samsun Dağcılık Kulübü üyeleri ve mahalle halkı katıldı.

Zorlu arazi şartlarında yaklaşık 2 km yürüyerek Çağlayan Şelalelerine ulaşan protokol üyeleri dönüşte mahalle sakinleri tarafından karşılandı.

Etkinlikte konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, “Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi 2018 yılında da tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün örnek çalışmalarıyla 7’den 77’ye halkımıza spor yapma imkânı sunuyor.” diye konuştu.

MUHTARLADAN “BORÇ” TEPKİSİ

Salıpazarı İlçesinde 44 mahalle muhtarı bu sezon fındık rekoltesinin düşük olmasından dolayı çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi. Bunun için imza topladı.

Salıpazarı Muhtarlar Derneği öncülüğünde toplanan 44 mahalle muhtarı mevsim şartlarından dolayı bu yıl fındık yandı ve haşlandı. Fındık üreticisi borçlarını ödeyemez durumda, daha fazla mağdur olmamak için çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesini istiyoruz diyerek imza topladılar.

Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Gürsoy, “ 44 mahalle muhtarı ile yapılan istişareler sonucu üreticilerimizin büyük umutlarla beklediği fındık yanmış ve dökülmüştür.İlçemizin tek geçim kaynağı fındığın beklenenin çok altında olduğu, bu nedenle fındık üreticilerimizin mağdur olduğu açıktır. Üretici bu şartlarda Tarım Kredi Kooperatiflerine ,Ziraat Bankasına ve diğer kurumlardan aldıkları kredileri ödeme şansları yoktur. Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmamaları için bu borçların ertelenmesini talep ediyoruz.”dedi.

Muhtarlar daha sonra topladıkları imzaları talep yazıları ile birlikte Salıpazarı Kaymakamlığına teslim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber