Samsun protokolünden Kurban Bayramı mesajı

Samsun protokolünden Kurban Bayramı mesajı
15 Haziran 2024 00:19
A+
A-

Samsun protokolü Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Samsunluların ve islam alemin bayramını kutladı.

Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz; “Mübarek Kurban Bayramımızın sevinç ve huzurunu hep birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bayramlar, bizleri bir araya getiren, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren, kardeşlik ve dayanışmamızı güçlendiren müstesna günlerdir. Bu özel günlerde ailelerimizle, dostlarımızla, komşularımızla bir araya gelerek, dargınlıkları bir kenara bırakıp sevgi ve saygıyı büyütmeliyiz.

Kurban Bayramı, aynı zamanda paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir zaman dilimidir. İhtiyaç sahiplerine uzanan yardım elleri, sadece onların hayatlarını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda toplumumuzun bütünlüğünü ve dayanışmasını da artırır. Bu bayramda da, her zaman olduğu gibi, yardıma muhtaç kardeşlerimizi unutmadan, onlara destek olmayı sürdürelim.

Ancak, bayram sevincimizi buruklaştıran ve yüreğimizi dağlayan olaylara da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve soykırım, vicdanlarımızı sızlatan, insanlık değerlerine aykırı bir durumdur. Gazze halkının maruz kaldığı zulüm, bizlerin de yüreğini derinden yaralamaktadır. Bu bayramda dualarımızda ve yardımlarımızda Gazze’deki kardeşlerimizi de unutmamalıyız.

Ülkemizde ve dünyada barışın, huzurun ve kardeşliğin hâkim olması temennisiyle, bayramın tüm insanlığa barış ve esenlik getirmesini diliyorum. Özellikle çocuklarımıza bayram coşkusunu doyasıya yaşatmak, onları bayram sevincine ortak etmek en büyük arzumuzdur. Onların gülümsemesi, bizlerin geleceğe olan inancını ve umutlarını daha da güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramın sizlere ve sevdiklerinize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni eder, nice bayramlara birlikte ulaşmayı dilerim.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Birlik ve beraberliğin güzelliğiyle, paylaşmanın ve dayanışmanın bereketiyle buluşmamıza vesile olan bir bayrama daha sağlık içinde kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Toplumsal bağlarımızı daha da güçlendiren bu özel günleri kardeşliğimizi pekiştirme, gönüller arasında köprüler kurma ve değerlerimizi yeniden hatırlama anlamında bir fırsat olarak görüyoruz.

Ailelerimiz ve sevdiklerimizle birlikte bir bayrama daha ulaşmanın heyecanını yaşarken yeryüzündeki acılar, zulümler ve katliamlar nedeniyle de gönüllerimiz mahzundur. Bu günleri vesile kılarak ettiğimiz dualarda Filistin başta olmak üzere zulüm altındaki kardeşlerimizi unutmuyoruz. İsrail vahşeti altında hayatta kalma mücadelesi veren mazlum Gazzelilerin yanında olmaya, ulusal ve uluslararası her platformda Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye olarak maddi ve manevi desteklerimizle haklarını, hukuklarını savunmaya devam ediyor, zulmün bir an önce sona ermesi için Türkiye olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeyi sürdürüyoruz.

Büyüklerimizi hürmetle, küçüklerimizi sevgiyle kucaklayacağımız bu mübarek bayramı, ruhuna uygun şekilde, huzur içinde idrak edebilmeyi niyaz ediyoruz.

Maneviyat yüklü bu zaman diliminin ülkemiz, İslam âlemi ve gönül coğrafyamız için hayırlara vesile olmasını diliyor, kıymetli hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Paylaşmanın, sevginin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerini sunan bayramlar; küslüklerin sona erdiği, barışın ve huzurun sonsuza dek hakim olması adına önem taşıyan günlerdir. Bu özel günlerde yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla her bayramda olduğu gibi; dostluğumuzu, sevgimizi, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı ve mutluluğumuzu en içten şekilde sevdiklerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, karşılıklı sevgi ve saygının her zamankinden daha fazla hissedildiği bu özel zamanlarda tüm hemşehrilerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum. Tüm İslam aleminin sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram geçirmesini temenni ederim. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Kurban Bayramımız mübarek olsun. Hayırlı bayramlar ”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Kurban Bayramı’nın mazlum coğrafyalarda akan gözyaşının son bulmasına vesile olmasını dileyen Başkan İbrahim Sandıkçı, “Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği küskünlükleri, dargınlıkları bir kenara bırakıp kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini daha iyi bir şekilde kavradığımız Kurban Bayramı, bizlerin Allah’a yakınlaşması için büyük bir vesiledir. En büyük temennimiz, Kurban Bayramı’nın İslam coğrafyası ve mazlum diyarlarda akan gözyaşının dinmesine, umutların yeniden yeşermesine vesile olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İbrahimce adanışı, İsmailce teslimiyeti temsil eden mübarek Kurban Bayramı’nın mazlum coğrafyalar başta olmak üzere, tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun”

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Bayramların birlik ve beraberliğe vesile olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramımızın tüm İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, toplumsal barışın pekişmesine vesile olan bayramlarda küskünler barışır, sosyal dayanışmamız güçlenir. Paylaşmanın, hoşgörünün, sevgi ve saygının zirveye ulaştığı bu bayramda, kardeşlik duygularımızı da en güzel şekilde yaşıyoruz.

Bayram dolayısıyla, aile büyüklerimizi ziyaret ederek onların da bayram sevinçlerine ortak olmalıyız. Önemli bir hususta bayramda memleketlerine gidecek ve bayram ziyaretleri yapacak kardeşlerimizin mutlaka trafik kurallarına uymalarıdır. Bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi için mutlaka trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını önemle rica ediyoruz. İlkadımlı hemşerilerimizin, şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.