80 Hazine Taşınmazında Usulsüzlük: Kamu Görevlileri de Dosyada

80 Hazine Taşınmazında Usulsüzlük: Kamu Görevlileri de Dosyada

📅 28.08.2026 15:31 🕐 6 gün önce 💬 0 yorum
🔄 Güncellendi: 04.09.2026 02:20
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Antalya’nın Kemer ilçesinde yaklaşık 10 milyar TL değerindeki 80 Hazine taşınmazının gerekli şartlar bulunmadığı halde belirli kişi ve çevrelere geçirildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 21 şüpheli adliyeye sevk edildi. Dosyada MASAK, banka, tapu ve iletişim kayıtları da incelemeye alındı.

Antalya’nın Kemer ilçesinde Hazine’ye ait yaklaşık 10 milyar TL değerindeki 80 taşınmazın, gerekli şartlar oluşmadığı halde belirli kişi ve çevrelere geçirildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden 21’i adliyeye sevk edildi.

Kemer’de 80 Hazine taşınmazı incelemeye alındı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemer’de Hazine’ye ait bazı taşınmazların hak sahipliği, fiili kullanım ve satış şartları bulunmadığı ya da satışa engel durumlar olduğu halde belirli kişi ve ailelerin üzerine geçirildiği iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 80 taşınmaz mercek altına alınırken, söz konusu taşınmazların toplam ekonomik büyüklüğünün yaklaşık 10 milyar TL olduğu belirtildi.

İddialara göre yapılan işlemler sonucunda kamu zarara uğratılırken bazı kişilere haksız ekonomik menfaat sağlandı.

MASAK, banka ve tapu kayıtları incelendi

Soruşturmada MASAK ve banka verileri, HTS ve baz kayıtları, tapu hareketleri, müfettişlik ve ön inceleme raporları, bilirkişi raporları ile taşınmaz satış dosyaları incelendi.

Teknik ve fiziki takip ile telefon görüşmelerinden elde edilen kayıtlar da soruşturma dosyasına dahil edildi.

Elde edilen bulguların, olayların birbirinden bağımsız idari hatalar veya münferit usulsüzlükler olarak değerlendirilmesini güçleştirdiği; kamu görevlileri ile sivil şüpheliler arasında süreklilik gösteren iletişim, para, işlem ve taşınmaz ilişkileri bulunduğu öne sürüldü.

Yapılanmanın başında Milli Emlak uzmanı olduğu iddiası

Soruşturmadaki mevcut delillere göre yapılanmanın, Kemer’de görev yapan Milli Emlak Uzmanı Gökhan K. tarafından sevk ve koordine edildiği iddia edildi.

Milli Emlak personelinin taşınmazların tespiti, hak sahiplerinin belirlenmesi, satış dosyalarının hazırlanması ve tescil süreçlerinde rol aldığı; sivil şüphelilerin ise taşınmazların edinilmesi ve bağlantılı kişiler arasında devredilmesi süreçlerinde yer aldığı öne sürüldü.

“Tespit yapılmadan beyana göre satış” iddiası

Soruşturma dosyasına giren telefon görüşmelerinde tarımsal indirimli satış işlemlerine ilişkin dikkat çeken ifadelerin bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerden Gökhan K. ile M.K. arasında geçtiği belirtilen bir görüşmede, vatandaşın fiili kullanımına yönelik tespit yapılmadan beyan üzerinden işlem gerçekleştirildiğine ilişkin ifadelerin yer aldığı kaydedildi.

Savcılık soruşturmasında bu kayıt, satış için önem taşıyan fiili kullanım ve hak sahipliği şartlarının yeterince araştırılmadığı iddiası açısından değerlendiriliyor.

4 ilde 21 adrese eş zamanlı operasyon

Soruşturma kapsamında Milli Emlak personeli, tapu müdürü, mevcut ve eski mahalle muhtarları ile sivillerin de aralarında bulunduğu 27 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi.

Antalya’nın Kemer, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinin yanı sıra Adana, Burdur, Isparta ve Nevşehir’deki toplam 21 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Aramalarda çeşitli miktarlarda Türk Lirası ve döviz ele geçirildi.

Gözaltına alınan 27 kişiden 6’sı işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 21 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Pamuk Şekeri Satan Engelli Seyyar Satıcıya Zabıta Müdahalesi! Görevden Uzaklaştırıldı
Sıradaki Haber
Pamuk Şekeri Satan Engelli Seyyar Satıcıya Zabıta Müdahalesi! Görevden Uzaklaştırıldı

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler