2021 yılı bedelli askerlik ücretleri

2021 yılı bedelli askerlik ücretleri
09.01.2021
A+
A-

Bedelli askerlik ücretleri ne kadar oldu. Yeni yıla girmemiz ile birlikte bedelli askerlik ücretine de zam geldi. Yapılan zam ile birlikte 2021 yılı bedelli askerlik ücreti 39 bin 788 lira 64 kuruş oldu.

Milli Savunma Bakanlığı Asker alma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bedelli askerlik ücretine yapılan zamma yer verildi.

1 AY ASKERLİK YAPILACAK
Yeni askerlik sisteminin devreye alınmasının ardından bedelli askerlik süresi de 1 aya çekildi. Bedelli yapacak vatandaşlar, istenen ücreti ödedikten sonra 1 aylık temel askerlik eğitimi alacak ve askerlik hizmetini yapmış sayılacak.

MEMUR MAAŞINA GÖRE BELİRLENDİ
Kamu personellerinin 2021 yılı memur aylık katsayısı açıklandı. Açıklanan rakama baktığımızda memurların aylık katsayısının 0.165786 olduğu görüldü. 2 BİN 718 LİRA ZAM GELDİ Bu katsayı ile 240 bin gösterge rakamını çarptığımızda ise 2021 yılı için bedelli askerlik ücreti belli olacak. Bu da 39 bin 788 lira 64 kuruş olarak ortaya çıkıyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL NE KADARDI?
2020 yılında bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 liraydı. Bu oran 2 bin 718 lira zamlanarak 39 bin 788 lira oldu.

(Kamu Bülteni)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber