2020’de emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?

2020’de emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?
21.12.2019
A+
A-

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon emekli 2020 Ocak ayı emekli zammına gözlerini çevirdi. Halk enflasyonu altında ezilen emekliler yapılacak zam ile rahat bir nefes almak istiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon rakamlarına göre zam yapılırken memur emeklilerinde bu durum biraz daha farklı. Memur emeklilerine yüzde 5 + enflasyon rakamı ilave edilerek zam yapılıyor. Yılın son ayına girmemiz ile birlikte 6 aylık enflasyon rakamı neredeyse tamamlandı.

  YENİ YILDA EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli zammı tahminen SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 8,46 olacak. Memur emeklisi zam oranı ise yüzde 3,46 ve ilave 7,46 enflasyon farkıyla hesaplanarak maaşlarına zam verilecek.

1300 TL’NİN ALTINDAKİLERE DÜZENLEME

Ocak ayında maaşlar yükseleceği için ek ödeme miktarı da değişecek. Ek ödemeden yararlanan ve maaşı 1298 liranın altın olan emekliler için yeni düzenleme yapılacak ve bu limit yükseltilecek.

Kaynak: Finans 365

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber