19 Mayıs İlçesindeki kaçak yapılar yıkılıyor

19 Mayıs İlçesindeki kaçak yapılar yıkılıyor
11.10.2020
A+
A-

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz mahallelerinde İmar Barışı sürecinde hazine arazileri üzerine yapıldığı gündeme gelen kaçak yazlıkların 150’si tespit edildi.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde imar barışı sürecinde yapılan kaçak yapılarla ilgili CİMER ve savcılığa suç duyurusunda bulunan İbrahim Akkuş, imar barışı için başvuru yapan 5 bin 645 yapıdan 150’sinin kaçak olduğunu tespit ettirdi.

İmar Barışı sürecinde Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bulunan hazine arazilerinin üzerine kaçak olarak yazlıklar yapıldı. 19 Mayıs Belediyesi bu süreçte iddiaya göre yapılan kaçak yazlıklara göz yumdu. İlçede yerel muhabirlik ve gazetecilik yapan İbrahim Akkuş ise 19 Mayıs ilçesine bağlı Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz mahallelerinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için yapılan kaçak yazlıkları tek tek tespit ederek hem CİMER’e hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

kacak

Yapılan şikayet üzerine CİMER konunun araştırılması için Kaymakamlığa yazı gönderirken, savcılıkta İbrahim Akkuş’un suç duyurusu üzerine harekete geçti. Yapılan incelemede, 19 Mayıs ilçesinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için 5 bin 645 başvuru yapıldığı ve bunların şuan için 150’sinin kaçak olduğu tespit edildi.

19 Mayıs ilçesinde İbrahim Akkuş’un şikayeti üzerine tespit edilen 150 kaçak yapı için belediyeye yazı gönderilirken, 19 Mayıs Belediyesi imar barışı sürecinde göz yumduğu söz konusu kaçak binaları ise tek tek mühürlemeye başladı.

kacak1 kacak2

19 Mayıs ilçesine bağlı Engiz, Dereköy, Yörükler, Yükseliş, Kumcağız, Karagöl, Hibe, Ballıca, Karşıyaka, Dağköy, Düzköy, Kertme, Esenyer, İstiklal mahallelerinde İbrahim Akkuş’un mücadelesi sonucu imar barışı sürecinde hazine arazilerinin de üzerine kaçak yazlıkların yapıldığı ortaya çıkarken, 19 Mayıs Belediyesinin mühürlediği yapıları yıkması bekleniyor.

Öte yandan 19 Mayıs ilçesinde hazine arazilerinin üzerine yapıldığı tespit edilen ve 5 bin 645 yapı ruhsatı başvurusu ile ilgili şahısların da arazileri üzerine yanıltıcı bilgilerle kaçak yapılar yaptığı bu yapılarında inceleme altında olduğu öğrenildi.
(SamsunKentHaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber