19 Mayıs Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı

19 Mayıs Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı
22.06.2018
A+
A-

Samsun 19 Mayıs Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapıldı. İhale için 12 firma teklif verdi. Teklif dosyaları incelendikten sonra en uygun teklifi veren firma ile sözleşme imzalanarak inşaata başlanacak.

Sağlık Bakanlığı, Samsun’un 19 Mayıs ilçesine yeni bir devlet hastanesi kazandıracak. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yatırım programı kapsamına alınan, ilçe ile aynı adı taşıyacak 19 Mayıs Devlet Hastanesi 40 yatak kapasiteli olacak. Modern mimari yapıya sahip olacak hastane, güçlü altyapı, teknoloji imkanlarıyla donatılacak. Hastanenin ihalesi 20 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.

KAVAK VE SALIPAZARI İÇİN DE İHALE

21 Haziran 2018 tarihinde ise iki hastanenin daha ihalesi yapılacak.
40 yatak kapasiteli Kavak Devlet Hastanesi ile Salıpazarı Devlet Hastanesi’nin ihalesi gerçekleştirilecek. İhale sürecinin ardından sözleşmesi imzalandıktan sonra hastane inşaatlarına başlanarak en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Her bir hastane yaklaşık 8 bin metrekare alana inşaa edilecek.

YÜKSEK STANDARTTA SAĞLIK HİZMETİ

Yapılacak hastanelerde, Diyaliz ünitesinden, ağız ve diş sağlığına yönelik hizmet verecek ünitlere kadar her detay düşünüldü. Odalar tek ve çift kişilik olarak dizayn edildi. Tek yataklı oda sayısı 14, iki kişilik oda sayısı 6 olarak planlandı. Diyaliz ünitesi 10 yatakla hizmet verecek. Poliklinik sayısı 16 olarak planlandı. Hastanelerde diş ve ağız sağlığına yönelik hizmet verecek 5 ünit ayrılacak. Projelerde 2 ameliyathane yer aldı. Hastanelerde yoğun bakım ünitesi 4 yatakla hizmet verecek; 2 palyatif, 3 SDL yatak yer alacak. Yanık odasında 2 yatak bulunacak. Sosyal donatı alanları ile birlikte 56 araçlık otopark alanı da inşa edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber