12 yıl sonra bir ilk: Türk savaş gemisi İsrail’de

12 yıl sonra bir ilk: Türk savaş gemisi İsrail’de
05.09.2022
A+
A-

İsrail ile normalleşme çabaları sürerken, İsrail açıklarında çekilen fotoğraf gündemde büyük yankı uyandırdı. Türk savaş gemisi F-247 TCG Kemalreis, ABD donanmasına ait USS Forrest Sherman ile birlikte Hayfa limanına demirleyerek “10 yıl sonra İsrail limanlarına demirleyen ilk Türk savaş gemisi” oldu.

Türkiye-İsrail arasında normalleşme adımlarında gelişmeler yaşanıyor. Son dönemdeki diplomatik adımlar, iki ülkenin büyükelçi atama kararı ilişkileri normalleştiriyor.

İsrail’in Hayfa limanına yıllar sonra bir Türk savaş gemisi demir attı. Türk savaş gemisi F-247 TCG Kemalreis ABD donanmasına ait USS Forrest Sherman ile birlikte yıllar sonra İsrail limanına demirleyen ilk Türk savaş gemisi oldu.
TCG Kemalreis’in bir NATO tatbikatı kapsamında bölgede olduğu öğrenildi. İsrail basını söz konusu gelişmeye büyük yer ayırdı. İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Yerleştirme, İsrail’in NATO ile işbirliği ve desteğinin bir parçası” denildi.

12 YIL SONRA İLK GERÇEKLEŞTİ
TCG Kemalreis2010’dan bu yana İsrail’e yanaşan ilk Türk savaş gemisi. Gemide bulunan Türk denizcilerin pasaportlarının olmadığı ve gemiyi terk etmedikleri ifade edildi. Bir yetkili Walla haber sitesine yaptığı açıklamada ise “şu anda karaya çıkmakla ilgilenmiyorlar” dedi. Yetkili, Amerikalı denizcilerin pasaport şartından muaf tutulduğunu da sözlerine ekledi.

(Türkiye Gazetesi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber