10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesajlar yayımladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla  mesajlar yayımladı
10.01.2020
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 

“Haber alma ve yayma hakkının en etkili araçlarından biri olarak basın, kamuoyunun doğru, tarafsız, eksiksiz ve hızlı bilgi alması açısından büyük önem taşımaktadır. Basın ahlak ilkeleri çerçevesinde görevini yapan gazetecilerin çabasıyla basının önemi daha da artmaktadır.

Medya kuruluşlarının ve basın mensuplarının hiçbir kısıtlamaya uğramadan, yaşanan gelişmeleri topluma en doğru şekilde ulaştırma görevinin teminat altına alınması güçlü devlet olmanın gereğidir. Bu bağlamda gazetecilerin çalışma koşullarının daha nitelikli hale gelmesi, daha güvenli şartlarda ve özgür bir ortamda görevlerini yapmalarını sağlamak en önemli önceliklerimiz arasında yer almıştır.

Günümüzde teknolojiye bağlı olarak yaşanan hızlı dönüşüm ile basın hizmetlerinin sunumunda da değişiklikler olmuştur. Dijitalleşme etkisiyle ortaya çıkan ve giderek gelişen internet gazeteciliği ile haber kaynakları çeşitlenmekle birlikte bilgi kirliliği de artmıştır. Yaşanan bu bilgi kirliliği, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda sorumlu gazeteciliğin önemini artırmıştır.

Ülkemizde demokratik istikrarın devamı, huzur ve güven ortamının ve milli menfaatlerin korunması hassasiyetiyle çalışan, ülkemizin daha da güçlenmesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına katkı sağlayan basın mensupları takdiri hak etmektedir. Geçtiğimiz yıl idrak ettiğimiz Milli Mücadele’nin Yüzüncü Yılı vesilesiyle Samsun’umuzda gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası etkinlik ve programların tanıtımında çok önemli rol üstlenen basınımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Milletimizin hassasiyetlerini gözeterek, toplumsal sorumluluklarının bilinciyle, etik ilkelerden ödün vermeden, görevini her şartta büyük emek ve fedakârlıkla yerine getiren basın mensupları ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;

Yerel ve  ulusal basın kuruluşlarında çalışan tüm gazetecilerin emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Gazetecilerin halkın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Demirtaş,” Her an haber peşinde koşan basın çalışanlar, tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatıyorlar” dedi.

Başkan Demirtaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında, kamuoyu bilincini artıran ve güçlendiren en önemli unsurlardan birinin de medya olduğunu hatırlattı. Toplumların gelişmesi ve güçlenmesi için medyanın da güçlü olması gerektiğini ifade eden Başkan Demirtaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin her zaman yanındayız”

Gazetecilik mesleği çağımızın en zor mesleklerinden bir tanesidir. İnsanları hızlı ve sağlıklı bilgilerle buluşturmak için her türlü zor koşulun üstesinden gelen gazeteciler, karşılaştıkları her türlü zorluğa rağmen mesleklerini büyük bir özveriyle yerine getirmektedir. Toplumsal bilinci artırarak güçlendirmeyi hedefleyen gazetecilik mesleği, kamuoyu yararına olan her türlü projenin de yanında durmaktadır. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Bizler mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin her zaman yanındayız. Bu vesileyle şehrimizde görev yapan yerel gazete, internet medyası, ulusal ajans ve temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör’ü  Prof. Dr. Sait BİLGİÇ

Yasama, yürütme ve yargı erklerinden sonra bu güçleri toplum adına denetleme ve eleştiri görev ve sorumluluğundan hareketle dördüncü güç olarak konumlandırılan medyanın en önemli fikir çalışanları gazetecilerdir.
Gazeteciler, toplumun bilme ve öğrenme hakkı doğrultusunda yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleşen ve haber değeri taşıyan olayları, sorunları, gelişmeleri kamu yararını gözeterek haberleştirmekte ve topluma haber akışını sağlamaktadırlar. Bir başka deyişle gazetecilik; toplumsal çıkarları, gereksinimleri, gelişmeyi önceleyen ve bu kamusal bağlanımına koşut olarak haber olaylarını halkla buluşturan ve halkı konuşturan bir meslek ve yaşam biçimidir. Bu anlamda gazetecinin en temel ve öncelikli sorumluluğu içinde yaşadığı topluma karşı olan sorumluluğudur.
Toplumsal sorumluluklarını binbir zorluk altında dahi olsa gözeten, mesleklerini haberciliğin kabul görmüş ilke ve kodları doğrultusuna icra etmek için çabalayan, halkın doğru ve gerçeklerle buluşmasına aracılık ederek böylesine kutsal bir mesleğin taşıyıcısı olan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü canıgönülden kutlarım.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Basın, toplum vicdanının sesidir” dedi, Yaşar, demokrasinin dördüncü gücü, kamu vicdanının sesi olan basın emekçilerinin 10 Ocak Gazeteciler gününü kutladı.
Teknolojinin bu meslekte de hızla geliştiğini ve bilginin ışık hızında yayıldığını hatırlatan Yaşar, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı; “Dönem şartları itibariyle doğru ve tarafsız haber yapabilmenin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu bağlamda günümüz şartlarını da baz alırsak gazetecilik yapmanın nasıl bir emek gerektirdiğini daha iyi anlayabiliyoruz. Mesleğini onuruyla yapan, kamu vicdanının sesi olan emekçi arkadaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

 

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özdemir gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen, sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 1961 yılında yürürlüğe girdiği 10 Ocak tarihi  “Çalışan Gazeteciler Günü”  olarak kutlandığını belirterek; “Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Hatta demokrasilerde dördüncü güç olarak anılmaktadır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan İnternet medyası, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenmektedir.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir

Gazetecilerin tarafsızlığının önemine dikkat çekerek; “Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunan tüm basın mensuplarının başarılı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum.” Dedi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber